tag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post3837460611766525339..comments2024-03-28T10:54:36.866+01:00Comments on Kuchenne wędrówki Shinju: Bulion warzywnyshinjuhttp://www.blogger.com/profile/07798575680772581917noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-13817762048703442212012-11-23T19:40:28.011+01:002012-11-23T19:40:28.011+01:00Tak, głównie dla koloru. Ja też najczęściej używam...Tak, głównie dla koloru. Ja też najczęściej używam takie mięsno-warzywne, ale od czasu do czasu przyrządzam coś gdzie pasuje mi warzywny :)shinjuhttps://www.blogger.com/profile/07798575680772581917noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-16238399086637463172012-11-23T19:37:57.195+01:002012-11-23T19:37:57.195+01:00Łupiny cebuli tylko ze względów kolorystycznych? O...Łupiny cebuli tylko ze względów kolorystycznych? Osobiście do większości zup używam bulionów mięsno-warzywnych :)Tomaszhttp://ucztowisko.plnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-55175369301035860582012-11-06T22:47:56.621+01:002012-11-06T22:47:56.621+01:00Też jestem zwolenniczką mrożenia bulionu. Robię ta...Też jestem zwolenniczką mrożenia bulionu. Robię tak odkąd pamiętam.Anonymoushttps://www.blogger.com/profile/06702279349023800859noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-84076439610616490622012-11-06T09:14:43.666+01:002012-11-06T09:14:43.666+01:00Podoba mi sie dodatek imbiru - nadaje bulionowi or...Podoba mi sie dodatek imbiru - nadaje bulionowi orientalnego charakteru!Maggiehttps://www.blogger.com/profile/01200693731532481325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-65572075303220238502012-11-05T22:12:53.667+01:002012-11-05T22:12:53.667+01:00I ja jestem zwolenniczką domowego bulionu. :)
I ja jestem zwolenniczką domowego bulionu. :)<br />Majanahttps://www.blogger.com/profile/12478605645881880880noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-18096969016213798882012-11-05T21:06:50.006+01:002012-11-05T21:06:50.006+01:00i am a fan of homemade stock, you're right the...i am a fan of homemade stock, you're right the store bought kind are full of sodium and not so good for you. i tend to keep scraps of vegs in the freezer until i have enough to make a huge pot. Angry Asianhttps://www.blogger.com/profile/06108228208656956325noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-91522934470241076152012-11-05T20:54:38.183+01:002012-11-05T20:54:38.183+01:00O, to super pomysł! Dziękuję Ci bardzo za podpowie...O, to super pomysł! Dziękuję Ci bardzo za podpowiedź :) facehairbodycarehttps://www.blogger.com/profile/02901789377518772223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-50664380169960948042012-11-05T20:29:42.670+01:002012-11-05T20:29:42.670+01:00Oj woreczków do lodu na zupę to trzeba by sporo zu...Oj woreczków do lodu na zupę to trzeba by sporo zużyć (jeśli chodzi Ci o takie kostkowe). Ja najczęściej mrożę taki bulion w takich tackach w których sprzedawane jest mięso mielone. Odmierzam np po pół litra bulionu i wlewam do takiej tacki, zamrażam i potem owijam folią zamrożoną tackę. W pojemnikach na lód możesz zamrozić - i wtedy będziesz miała jako bazę do sosu - kilka kostek wtedy wyjmujesz. Ja zamrażam zazwyczaj po pół litra bo wtedy z tego najprościej zupę przygotować :)shinjuhttps://www.blogger.com/profile/07798575680772581917noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-74666477803296751672012-11-05T20:20:08.297+01:002012-11-05T20:20:08.297+01:00A w jak dużych pojemniczkach go zamrażasz? Można b...A w jak dużych pojemniczkach go zamrażasz? Można by np. w torebkach do lodu? I ile wtedy by trzeba zużyć na taką zupkę? facehairbodycarehttps://www.blogger.com/profile/02901789377518772223noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-61827174544466817182012-11-05T19:28:33.914+01:002012-11-05T19:28:33.914+01:00też jestem zwolenniczką takich bulionów!
Pozdraw...też jestem zwolenniczką takich bulionów!<br /><br /><br />Pozdrawiam!Smakiem Pisanyhttps://www.blogger.com/profile/12318859660761431207noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-89229979395382785022012-11-05T14:43:19.364+01:002012-11-05T14:43:19.364+01:00ja lubie sam warzywny :D nawet wodę po warzywach n...ja lubie sam warzywny :D nawet wodę po warzywach na sałatkę wypiję :Dnuovanahttps://www.blogger.com/profile/00734361888406563866noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-24272116914320883742012-11-05T14:15:48.635+01:002012-11-05T14:15:48.635+01:00dobry bulion nie jest zły. :)dobry bulion nie jest zły. :)matyldahttps://www.blogger.com/profile/00879883785836488367noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-53645666607176283982012-11-05T14:14:20.789+01:002012-11-05T14:14:20.789+01:00Taki najprostszy warzywny to akurat samodzielnie ś...Taki najprostszy warzywny to akurat samodzielnie średnio ciekawy w smaku jest. Ale jako baza do zup i dań - niezrównany :)shinjuhttps://www.blogger.com/profile/07798575680772581917noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-7609712096295177586.post-17555473518091763802012-11-05T14:11:12.124+01:002012-11-05T14:11:12.124+01:00racja misia, podstawy są najważniejsze :) a dobry ...racja misia, podstawy są najważniejsze :) a dobry bulion sam, czy w innym daniu nie ma sobie równych :)nuovanahttps://www.blogger.com/profile/00734361888406563866noreply@blogger.com