Składniki:
20 jajek
2 pęczki szczypiorku od dymki
125 g masła roślinnego
sól, pieprz, czerwona słodka papryka
Jajka gotujemy na twardo. Odstawiamy do wystygnięcia. Przekrajamy jajka ostrym nożem na połówki. Nie obieramy ze skorupki. Łyżeczką ostrożnie wybieramy jajko ze skorupek. Skorupki odkładamy, jajka wrzucamy do miski. Wszystkie jajka rozgniatamy w misce w drobniutką masę, prawie jak na pastę. Siekamy drobno szczypiorek i dorzucamy do rozgniecionych jajek. Dodajemy masło i dokładnie mieszamy. Przyprawiamy do smaku solą, pieprzem i czerwoną słodką papryką. Otrzymaną masą napełniamy odłożone skorupki, po czym maczamy każdą połówkę w stroną jajeczną w bułce tartej. Jajka podsmażamy na maśle roślinnym.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz