Składniki:
1 puszka mango w połówkach ( 230 g masy mango po odsączeniu)
1 szklanka (250 ml) naturalnego jogurtu (u mnie niskotłuszczowy)
1/3 szklanki (ok. 80ml) mleka
Mango, jogurt naturalny i mleko schładzamy. Mango odsączamy. Wszystkie składniki umieszczamy w kubełku blendera i miksujemy na gładko.
Tym razem wraz z kilkoma innymi blogerkami przygotowałam lassi w ramach akcji kuchni indyjskiej organizowanej przez Maggie. Razem ze mną lassi przygotowały: Maggie, Pela, Panna Malwinna, Lejdi, Mirabelka, Dobromiła oraz Gula.
Na pewno smaczniejszy od poprzedniego, bo slodszy, ale tamta wersja ze swiezego chyba zdrowsza.
OdpowiedzUsuńPS. Masz fantastyczny widok z okna. Mam nadzieje, ze obszary zielone rozciagaja sie na wiekszym obszarze, niz obejmuje okno.
Shinju, bardzo mi się podoba kolor Twojego lassi:)A gdzie kupujesz połówki mango? Normalnie w marketach na półkach stoi? Jakoś nie zauważyłam ich w sklepach.
OdpowiedzUsuńMoje akurat kupiłam w sklepie z żywnością azjatycką, ale wiem, że np TaoTao ma w ofercie mango w puszce. Widziałam je w marketach m.in. chyba w Carefourze, puszki stoją tam gdzie inne zapuszkowane owoce - np brzoskwinie i ananasy.
UsuńW takim razie będę musiała dokładniej się przyjrzeć produktom na półkach sklepowych:) Albo wybiorę się do sklepu z żywnością azjatycką. Uwielbiam te sklepy:) Niestety jest ponad godzinę jazdy ode mnie;)
UsuńWygląda super :))))
OdpowiedzUsuńdzisiaj wszyscy szaleją z lassi, ale fajnie, bo może w końcu je zrobię :)
OdpowiedzUsuńWersja z mango jest jedna z moich ulubionych. Bardzo sloneczne to twoje lassi :)
OdpowiedzUsuńchetnie sproboje bo brzmi bardzo fajnie ;D
OdpowiedzUsuńJejku, wasze lassi tak mnie kusi, że chyba muszę go zrobić. Koniecznie!
OdpowiedzUsuńSzczególnie z mango, bo bardzo lubię ten owoc!
Przepięknie. Zarówno lassi jak i widok z okna:)
OdpowiedzUsuńMniam, smakowite. Piłam :)
OdpowiedzUsuńA jaki masz ładny widok z okna!Pozdrawiam Cię:)
Oooo, ja tez czasami takie puszkowane mango miksuje - w ramach sniadaniowego wstepu do zdrowego odzywiania :)
OdpowiedzUsuńwww.lejdi-of-the-house.bloog.pl
Zastanawiałam się właśnie nad smakiem tego mango lassi ;) Muszę chyba wypróbować przepisu bo kusi bardzo.
OdpowiedzUsuńZ indyjskiej kuchni poszukuję przepisu na porządnego kurczaka korma, próbowałam już miliony ale żaden z nich nie przypomina tego który jadam z Tż w hinduskiej knajpie ;(
hmmm. Kuchni indyjskiej nie brałam jeszcze "na warsztat", ale w dobie ostatnich upałów myślę, że dobrym pomysłem będzie wypróbowanie tego lassi. Skorzystam z posta:)
OdpowiedzUsuń